Pomalu ale jistě se nám blíží konec zimní halové sezony 2014/2015, čekají nás poslední víkendové turnaje.

Brzy bude čas bilancování, hodnocení toho, co se nám povedlo či nepovedlo. Věříme, že pozitiva převažují nad negativy a že i v příští sezoně navštívíte naše turnaje.

Náš tým nespí a již nyní usilovně připravujeme příští sezonu. Rádi bychom, aby jste se na našich turnajích cítili příjemně, aby jste se k nám rádi vraceli a aby jste odjížděli domů vždy spokojeni. Ano, je to pro nás veliký závazek a je jasné, že ne vždy se nám podaří uspokojit všechna vaše přání. Ale věřte, že děláme maximum pro to, aby bylo těch spokojených co nejvíce.

Abychom mohli pracovat na zlepšeních, zajímají nás Vaše názory. Nebojte se nám napsat pokud nejste s něčím spokojeni. Ale samozřejmě uvítáme také když nám napíšete, pokud budete spokojeni.

S ohledem na některé ohlasy uvažujeme o některých změnách a úpravách a rádi bychom znali vaše názory.

Připravujeme ankety, ve kterých budete mít možnost se vyjádřit k připravovaným změnám. Naše turnaje jsou tu totiž pro vás a pokud vy budete spokojeni, pak budeme spokojeni i my.

 

Namátkou vybíráme z několika uvažovaných změn :

– rádi bychom některé turnaje rozdělili na 3 části po 5 mužstvech. Samozřejmě by se snížilo startovné, strávili by jste u nás méně času a rodiče s dětmi by měli více volného času.

– uvažujeme o zavedení tzv.startovní vratné “kauce”, která by byla použita v případě odhlášení týmu z turnaje 10 a méně dní před konáním turnaje.

– zajímal by nás váš názor na pravidlo o “nepřímých kopech”, o brankách přímo z rozehrávky standardních situací – ano/ne ?

– zajímá nás váš názor na hru brankáře “přes půl” – ano/ne ?

– uvažujeme také o udílení “žlutých karet” nevhodně se chovajícím týmům (rodiče + trenéři). Sami víte, že je nepříjemné, když začnou dospělí pokřikovat na rozhodčí a dohadovat se zda to byl či nebyl faul či řeší s ním některé sporné situace. Tohle do fotbalu přípravek nepatří a na našich turnajích chceme, aby se děti věnovali výhradně hře a aby se podobné výstupy nestávaly. Hlavní organizátor turnaje bude mít možnost udělit po skončení turnaje “žlutou kartu” nevhodně se chovajícímu týmu a po dvou žlutých tyto týmy na našich turnajích už nechceme. Je nám to moc líto, ty děti za to nemohou, ale pokud si vedení klubů neuvědomí, že takoví trenéři k přípravkám nepatří, jinou možnost nemáme. Těch, co se “neumí chovat” je minimálně, ale bohužel svým nevhodným vystupováním mnohdy pokazí celý dojem z turnaje.

Co se týče rozhodčích, myslíme si, že jsme postupně “vychytali” mouchy a postupem času vykrystalizovali opravdu jen ti kvalitnější s pozitivním a kladným přístupem k dětem. Věříme, že toto rozhodnutí přijmete pozitivně. Samozřejmě je jen na Vás, zda toto pravidlo budete chtít nebo ne…

– sladkosti. Velmi ožehavým tématem jsou odměny pro hráče. Pro mnohé se staly “kornouty” symbolem našich turnajů. Některým vadí, jiní je milují. Odměny jsou pro děti, děti si zaslouží být odměněny a i když se nám to mnohým nelíbí, sladkosti je potěší vždy nejvíce (pomineme-li tablety, mobily a podobně).

– medaile. Rádi bychom také u těch nejmenších odměňovali všechny hráče medailí. Zároveň bychom zrušili udílení pohárů. Byly by tedy medaile za 1., 2., 3. místo a pak ti ostatní by dostali tzv. účastnické medaile. I zde budeme rádi za Váš názor…

 

Zatím nereagujte, pouze si promyslete odpovědi, případně prodiskutujte mezi sebou v týmech. Brzy vydáme oficielní článek k příští sezoně a tam se budete moci vyjádřit. My na základě vašich názorů připravíme příští sezonu …

 

Upřímně – na kterých akcích dostanete zpět větší hodnotu, než zaplatíte ?

Voucher na 200 Kč do Sportfotbalu, volná vstupenka pro dítě do muzea Lega (130 Kč), volná vstupenka do muzea Království železnic (160 Kč), sladkosti. To vše má hodnotu nejméně 500 Kč pro jednoho hráče.

Usilovně pracujeme na tom, abychom v příští sezoně nabídli zase něco jiného, případně něco navíc. Bohužel v dnešní době je velmi složité jakékoli jednání s potenciálními sponzory či partnery a tak se nechte překvapit, co nakonec přichystáme (Dinopark, ZOO, Aquapark, a další), tak nám držte palce…

 

Závěrem nám dovolte, abychom Vám všem poděkovali za důvěru, kterou jste nám svěřili.
Tým “Náš turnaj”