Velice si vážíme všech, kteří se účastní námi pořádaných turnajů a děkujeme všem za přízeň. V poslední době se velmi rozšířilo odhlašování mužstev z turnajů na poslední chvíli. Tato situace nás velmi znepokojuje a rádi bychom do budoucna přišli s řešením, jak tomu předejít, nebo to alespoň minimalizovat.

Máme pochopení pro případy, kdy několik hráčů onemocní, ale i v těchto případech se to dá řešit doplněním z nižších ročníků či domluvou s jiným týmem ohledně doplnění hráčů. Věříme, že většine z vás nejde o vítězství za každou cenu, ale zejména o to, aby děti hrály.

Rozhodně ale nepovažujeme za seriozní, když se týmy odhlašují 10 a méně dní před termínem konání turnaje z důvodu prázdnin. Termíny prázdnin jsou známy přibližně rok dopředu a trenéři by tudíž měli mít s předstihem (alespoň měsíc) přehled o tom, které hráče bude mít k dispozici. Pokud přijde odhláška s předstihem, máme možnost se podle toho zařídit (na turnaj jsou navázáni rozhodčí, organizátoři, pronájem a to je nutné domlouvat dlouho dopředu).

Určitě by se našly také případně jiné týmy, které by o turnaj měly zájem, ale protože byl turnaj obsazen, zvolili si jiný turnaj. A po odhlášení takto těsně před konáním turnaje se už velmi těžko shání náhradníci.

Výše uvedené může vést k několik nepopulárním krokům nás pořadatelů.

Buď si budeme velmi pečlivě vybírat týmy, které do turnajů budeme brát, nebo se to projeví ve způsobu výběru startovného (budou se platit “zálohy”, nebo pokuty za odhlášení či případně dokonce platit startovné předem).

Pak bude jistota, že se týmy turnaje za každou cenu zúčastní. Je ale otázkou, jestli by tyto podmínky kluby akceptovaly. Naše turnaje jsou totiž především pro vás. A odhlásit se z turnaje například z důvodu odhlášení jiného týmu se nám jeví jako naprosto neprofesionální a nekolegiální vůči ostatním týmům.

Letos jsme nastavili určitý systém “slev” a věříme, že to většina mužstev přivítala. Nenaplněnost některých turnajů v období jarních prázdnin ale může mít negativní dopad do budoucna právě na tyto slevy…

“Náš turnaj” garantuje jednotlivým účastníkům turnajů za předem stanovené startovné (liší se dle lokality z důvodu různé výše nájmu) odehrání nejméně 70 minut času. Toto platí při účasti 6 mužstev, což se snažíme držet jako standardní počet účastníků.

Minimální počet mužstev na turnaji jsme stanovili na 4.

Někdy se stane, že chceme vyhovět vyšší poptávce a rozšíříme počet účastníků na 7. V tom případě týmy odehrají celkově 72 minut. Pokud je pouze 5 účastníků, hrací čas je opět minimálně 72 minut (někdy může být i 80 minut, pokud nás netlačí omezení doby nájmu haly). I v případě 4 účastníků garantujeme minimálně 80 odehraných minut! A to vše za stejné startovné jako při standardním počtu účastníků.

Do příští sezony nás možná stávající situace donutí k určitým změnám. Tyto změny nebudou jen kvůli nám organizátorům, ale hlavně kvůli vám, kvůli těm, kteří se účastní pravidelně, neodhlašují se. Na těch nám záleží zejména, pro ně jsou naše turnaje nedílnou součástí přípravy a velmi nás mrzí, když musíme turnaje rušit a nabourat jim tak naplánovaný program. Změny ale chystáme hlavně kvůli těm, kteří se na turnaje přihláší a pak se z nich odhlašují…

Samozřejmě všechny zásadní kroky budeme konzultovat s těmi, kteří na naše turnaje jezdí pravidelně, tak abychom vše vyřešili ke spokojenosti většiny. Jak totiž jistě dobře víte, nikdy se nedá zavděčit všem a téměř co Čech, to jiný názor…

I přesto budeme rádi, když se k nám budete rádi vracet a to je důvod, proč ty turnaje děláme… PRO VÁS !

 

Tým “Náš turnaj”